PEȘTELE – ÎN TOP-UL CELOR MAI SĂNĂTOASE ALIMENTE

somon-la-gratar-tulcea

Peștele este un aliment bogat în grăsimi sănătoase și proteine de bună calitate care oferă organismului energia necesară derulării activităților zilnice și menținerea unui tonus bun, fizic și mental, în condiții de stres. Carnea peștelui conține minerale și nutrienți de bază precum fosfor, calciul și iod. Aceste minerale contribuie la întărirea și dezvoltarea sistemului osos și muscular.

Acizii grași Omega 3, atât de lăudați, au un rol important în protejarea inimii și în regenerarea celulară, în timp ce vitaminele B6 și B12 combat stresul, luptă contra anemiei, favorizează sinteza proteinelor și fixarea calciului. Peștele este un aliment complex care oferă organismului elemente de bază pentru o creștere și o funcționare normală.

Pentru a beneficia de toți nutrienții din pește, el trebuie gătit corect. Peștele prăjit în ulei și servit cu mujdei de usturoi și mămăligă este pe placul multora însă preparatele din pește sănătoase și gustoase sunt foarte numeroase. Dunărea și Delta Dunării oferă nenumărate opțiuni privind soiurile de pește gustoase și sănătoase, gătite după sute de rețete ale locului.

O variantă sănătoasă și gustoasă de a pregăti peștele este peștele la grătar; această rețetă de pește implică un efort minim, peștele curățat și spălat fiind așezat pe grătarul încins câteva minute. Peștele pe grătar va avea un gust deosebit dacă este asezonat cu suc de lămâie, legume de sezon și sare de mare. Peștele gătit la cuptor cu legume, vin și un strop de ulei de măsline este un preparat mai sofisticat ce poate fi servit și la mesele festive, înlocuind cu succes un fel principal ce conține carne.

Peștele este aliatul nostru în lupta pentru menținerea siluetei, fiind ideal în curele de slăbire; indiferent de felul în care alegem să gătim peștele – pe grătar, în suc propriu sau în aburi – rezultatul va fi o mâncare cu pește sănătoasă și gustoasă.

Restaurantul La Marcu te așteaptă în Tulcea, în drumul tău prin zona Deltei pentru a degusta din bunătățile specifice locului ce conțin pește sau preparate din pește.