ATRACȚII DE PRIN ZONA DELTEI

pensiuni tulcea preturi

restaurant peste O călătorie nu începe niciodată la întâmplare. Mereu există motive pentru care oamenii vor fi atrași de locuri pitorești cu natură așa cum este și Delta Dunării, unică în Europa pentru biodiversitate și peisaje. În Delta Dunării vei mânca cel mai bun borş de peşte, te vei plimba printre canalele pline cu nuferi şi păsări şi vei putea admira căsuţele albastre ale comunităților de lipoveni.

Delta Dunării este un adevărat paradis pentru iubitorii de plimbări cu barca, pentru fotografii de păsări și peisaje verzi, pentru iubitorii locurilor cu multă apă și pentru toți cei care caută liniște și relaxare în natură. Întreaga zonă a județului Tulcea este plină de farmec prin natură și tradiții iar ospitalitatea zonei vă invită practic la un sejur de neuitat.

Printre atracțiile cele mai cunoscute din Deltă se află Pădurea Caraorman. Aceasta se întinde de-a lungul brațului Sulina, pe partea sudică, până la aproape de braţul Sfântu Gheorghe), și are o suprafaţa de 2.245 de hectare. Dunele de nisip, stejarii seculari și specii protejate de păsări fac parte din farmecul acestui loc izolat.

Gura Portiței este un alt loc înconjurat de ape și de liniște unde turiștii care vin cu barca pot găsi o oază de relaxare naturală și protejată. Păsările care vin aici formează adevărate colonii iar valurile mării au adus la mal cel mai fin nisip de care foarte puțini oameni s-au bucurat până în prezent. Fiind accesibilă doar pe apă, la Gura Portiţei se poate ajunge cu barca sau cu vaporașul din portul pescăresc de la Jurilovca, traversând lacul Razim. Jurilovca este de asemenea o localitate minunată cu specific pescăresc și o comunitate mare a rușilor lipoveni, unde relaxarea, pescuitul și delectarea culinară sunt la ele acasă.

Lângă Jurilovca se află și ruinele cetății grecești Argamu, una dintre cele mai vechi așezări antice de pe teritoriul României dar și capul Doloșman cu faleza stâncoasă de pe malul vestic al lacului Razim iar la nord de Jurilovca, după satul Sălcioara se află spectaculoasa cetate Enisala.

Expediția prin Deltă către mare vă poate opri în funcție de preferințe și la Sulina, cel mai estic oraș din țară, la vărsarea Dunării în mare. În zonă se află cea mai mare plajă virgină de pe întreg țărmul românesc, o întindere preferată de cei care sunt în căutarea liniștii absolute și a turismului ecologic.

Orice atracție turistică din zona Deltei ți-ai dori să vizitezi, călătoria ta poate începe cu ospitalitatea și serviciile pensiunii cu restaurant La Marcu din Tulcea, unde de așteptăm oricând la un borș de pește sau la o cafea pe malul Dunării frumoase care ascunde un nesfârșit lanț de povești și frumuseți naturale.